L’empresa Logotamp rep el distintiu ‘Empresa amb vàlua’

La firma ha estat reconeguda per les Entitats del Tercer Sector de Sabadell pel seu compromís per contractar una treballadora amb discapacitat en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social

L’empresa Logotamp, ubicada des de 1997 al carrer Segarra del polígon de La Bruguera, acaba de ser distingida amb el distintiu ‘Empresa amb vàlua’ que atorga la plataforma Vàlua d’Entitats del Tercer Sector de Sabadell. L’empresa, que es dedica a les arts gràfiques i en especial a la serigrafia tèxtil, ha rebut el distintiu pel seu compromís per treballar per la millora sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social.
Dels 11 empleats amb què compta l’empresa, hi ha una treballadora amb discapacitat intel·lectual. “La vam conèixer a través d’unes jornades de portes obertes que es van fer al Centre de Serveis organitzades per l’Ajuntament de Castellar, la Fundació Mapfre i la Fundació SIL Taina”, explica la directora de l’empresa, Núria Castro. “Ens va agradar el seguiment que feien dins l’empresa i el lloc on es podia inserir aquesta persona i vam decidir apostar-hi”, constata Castro, que tot i que Logotamp, per les dimensions que té, no està obligada a contractar persones amb discapacitat que dicta la Llei d’Integració Social del Minusvàlid (LISMI).

“Ens ha ensenyat moltes coses, ens ha donat una nova forma de treballar i ens ha ajudat a replanificar alguns aspectes”, explica Castro, resumint així l’any que porta aquesta treballadora, que recomana l’experiència que qualifica de “gratificant”. A més, professionals de SIL Taina fan un seguiment continu de la persona inserida, cosa que fa que “es treballi amb més seguretat, estàs acompanyat en tot moment”.

Castro ha afegit que “no ens esperàvem la distinció. De fet la primera reacció era que no aniria a buscar el premi perquè les persones amb discapacitat intel·lectual haurien d’estar ja inserides a la societat, hauria de ser una cosa habitual”. Després, amb el temps, “ho vam reflexionar i vam decidir que aquest premi el rebia tota l’empresa i que els treballadors havien fet un esforç d’adaptació i que tots aniríem a recollir el distintiu”.

En el transcurs de l’acte de concessió del distintiu, es va presentar el catàleg de productes i serveis Vàlua. El catàleg vol posar en valor la qualitat dels productes artesanals i dels serveis que les entitats membres ofereixen, així com facilitar un recurs útil a totes les organitzacions compromeses amb la igualtat d’oportunitats o que estan desenvolupant la seva estratègia de responsabilitat social.

×